Een goede nachtrust is van groot belang om op te kunnen laden. Als je dan dagen, weken,maanden en soms jarenlang geen goed oplaadmoment hebt gehad, dan gaat het je opbreken. Maar wat kan ervoor zorgen dat je slecht slaapt?

Als je een slechte slaper bent heeft dat diverse oorzaken. Het is dan ook goed om even naar je eigen gedrag te kijken, zodat je kunt analyseren waar deze problematiek vandaan komt. De manier zoals je gedurende de hele dag naar de dingen kijkt, is heel erg belangrijk. Het is je mindset en als deze ‘verkeerd’ is afgestemd is het logisch dat dit voor je lichaam en geest consequenties heeft.

Een persoon die maar moeilijk de positieve dingen in het leven kan waarnemen en telkens alleen maar ziet wat er allemaal mis gaat, of mis is in zijn omgeving zal in een rusttoestand ook de emotionele ontladingen hebben die erbij horen. Ontladingen zoals frustraties van verdriet, woede, angst, onvrede en bijvoorbeeld machteloosheid. Als de rusttoestand plaats vindt in je bed zal daar een ophoping ontstaan van min-energie die weer tot onrust en frustraties leidt. De vicieuze cirkel waar je dan in terecht bent gekomen zal dan moeilijk onderbroken kunnen worden en dat kun je van buiten af energetisch niet oplossen, omdat het probleem in jezelf zit.

Kijken naar jezelf en je mindset veranderen is van groot belang. Als je focus op het negatieve gericht is (wat je vaak zelf niet door hebt) en je moppert over allerlei zaken, dan is het tijd om de zaken om te draaien. Je mondhoeken verraden vaak je mindset als je niet goed weet of je visie in het leven positiever kan. Kijken naar je mond in rusttoestand kan verhelderend zijn.
Hoe kun je je gedachten veranderen?

Schrijf dagelijks 3 (nieuwe) dingen op die je als fijn, positief of prettig hebt ervaren die dag. Dat kunnen kleine dingen zijn, zoals een lekker kopje koffie dat je gedronken hebt. Je focus wordt dan op dat moment verlegd naar dankbaarheid, in plaats van het ervaren van tekorten. Je zal dan binnen een paar dagen een rust voelen, omdat je meer positiviteit zal ervaren en daardoor ook positievere emotionele ontladingen zal hebben. Dit zal niet alleen je slaapkamer, maar je hele omgeving beïnvloeden. In sommige situaties is het van belang om het huis te ontdoen van min-energie, omdat er een opeenhoping ontstaan is, maar dan is het ook van belang dat je mindset verandert.

Het zal in het begin moeilijk zijn om dingen te vinden die je als positief ervaart, maar dat komt vaak omdat je zo gewend bent om de andere kant te zien dat de kleine dingen die wel fijn zijn vanzelfsprekend zijn geworden. Door erbij stil te staan zul je merken dat het eigenlijk best wel grote dingen zijn die je dagelijks meemaakt die prettig zijn. Denk klein en ervaar groot is het beste middel om je mindset te veranderen.
Dat is toch zeker het proberen waard?

Delen waardeer ik, maar misschien een slechte slaper ook😊

Note:
Het is altijd belangrijk om je arts te raadplegen als je slecht slaapt om medische zaken te kunnen uitsluiten.