Angst, een basisemotie van de mens die soms een blok aan je been kan zijn. Angst wordt vaak gezien als een negatieve emotie, maar zonder angst kan een mens niet leven. Angst waarschuwt ons voor eventueel gevaar en is daardoor een prima bescherming.

Maar wat als je gewaarschuwd wordt en er dreigt geen gevaar?
Dan praat je over irrreële angst. Angst die niet gegrond is, maar wel duidelijk voelbaar is. Je onderbewustzijn, die onder meer je emoties regelt, is dan verkeerd geprogrammeerd en waarschuwt je voor gevaar wat er niet is. Het vervelende van deze programmering is dat het steeds vaker waarschuwingen gaat geven en daardoor groeit je angst en wordt je voor steeds meer situaties angstiger. Je raakt vaak in een isolement en schaamte voert de boventoon.

Medicatie kan de scherpe randjes eraf halen, maar je onderbewustzijn resetten doet het niet. Therapie kan een poging wagen, maar na verloop van tijd duikt de angst weer op en voor je het weet ben je weer terug bij af.
Het werkelijk opsporen van angst is erg moeilijk, omdat er maar weinig mensen toegang tot het onderbewustzijn hebben. Bénazir heeft deze toegang. Jarenlang onderzoek, ervaringen en informatie vergaren heeft ervoor gezorgd dat het nu mogelijk is om angsten op te sporen.

Waar komen je angsten vandaan, wat voor invloed heeft het op je kinderen en je omgeving? Hoe kan ik angsten voorkomen? Waarom is de ene mens ‘vatbaarder’ voor angsten dan de ander?
Allemaal zaken die belicht worden tijdens de workshop ‘Inzichten in je angsten’. Een nuchtere workshop die geen therapie is, maar laat zien wat er allemaal op het onderbewustzijn van de mens staat opgeslagen.

Angst hoeft niet meer je leven te beheersen. Angst kun je terugbrengen naar de emotie zoals het bedoeld is. Want irreële angst wordt je letterlijk met de paplepel ingegoten.
Overwin je je angst om je leven een toekomst te geven?