In alle vroegte vertrekken we richting Duitsland om een gezin te bezoeken. Een gezin die al vele jaren kampt met allerlei klachten, maar de buikpijn van hun zevenjarige zoon Thom neemt nu buitensporige vormen aan. Ze hebben diverse hulpverleners, zoals een kinderarts, osteopaat, orthomoleculaire arts, cranio sacrale therapeut en een hypnotiseur al bezocht, maar helaas zonder resultaat.

Een aantal weken geleden kreeg ik de sceptische vader Bernd aan de telefoon die van zijn vrouw contact met mij op moest nemen. Zijn vrouw Sofie zat er helemaal doorheen, omdat deze situatie al ruim 6 jaar duurt en het lijkt alsof het alleen maar erger wordt.
Nadat ik hem verteld hebt dat hun woonplaats vlakbij het Nederlandse Denekamp overschaduwd wordt door een zwarte wolk van min-energie, kreeg ik een schuchter lachje. Hij wist niet zo goed wat hij zich erbij moest voorstellen en vond het maar vaag. Wel herkende hij de klachten die ik zonder voorkennis benoemde en toen ik zijn gedachten blootlegde, moest hij toch wel toegeven dat het raar was dat ik dat wist. Het was echter niet zijn ‘ding’ maar ze hadden inmiddels zoveel geprobeerd dat dit er volgens hem ook wel bij kon.

Hij vond het wel een aanneembaar verhaal wat ik vertelde waarom zijn zoon zoveel last heeft van buikpijn, een bleek gelaat heeft en doodmoe is. Maar hij moest eerst nog zien dat het daadwerkelijk zo simpel was om het op te lossen.

We worden hartelijk ontvangen door Sofie en Bernd en gaan meteen aan de slag met het opruimen van de zwarte wolk. Dit duurt wel een paar uur en Fadime en ik zijn er erg druk mee. Fred legt ondertussen de ouders uitvoerig uit waarom hun zoon Thom al die onverklaarbare klachten heeft. Leven in een omgeving met min-energie veroorzaakt klachten bij een mens, omdat wij als mensen niet kunnen functioneren in alleen min-energie. We hebben een energieveld om ons heen en deze moet geladen worden met plus-energie. Gebeurt dit niet, dan krijgen we tekorten die klachten zowel op geestelijk als lichamelijk gebied veroorzaken.

Vergelijk het met het lopen achter een vrachtwagen die uitlaatgassen uitstoot die je dan moet inademen. Op den duur zal je ook klachten krijgen, omdat je lichaam snakt naar zuivere zuurstof. Zo is het dus ook met min-energie. Je buik is de sensor van je gevoel en registreert dat er iets niet klopt. En dat kan klachten geven op allerlei vlakken. Maar ook andere sensoren in je lichaam kunnen zich laten horen.

De sceptische Bernd legt gedurende de dag zelf de link dat zijn zoon niet de enige is die last heeft van de zwarte wolk. Ook hij heeft een druk en chaotisch hoofd en de lage rugpijn breekt hem af en toe wel op. Hij fronst ook zijn wenkbrauwen als ik vertel dat zijn bed een spons is van min-energie en vervolgens de klachten benoem die het gevolg ervan zijn, zoals slaapproblemen, nek- en schouderklachten, rugpijn en hartkloppingen.

Als we het huis weer heerlijk in de plus hebben gezet komen de kinderen weer terug. Die leg ik uit dat ze ontzettend veel onzichtbare voelsprietjes hebben uitstaan en daarom afsluittechnieken moeten gebruiken. Fadime leert de kids hoe ze dat moeten doen en ik ben maar wat trots als Bernd spontaan meedoet en ervaart dat zijn hoofd rustig wordt.

Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat we dit gezin bezocht hebben, maar ik moet er toch even weer bij stilstaan omdat Bernd zijn collega heeft geadviseerd om contact met mij op te nemen.
Er is zoveel veranderd in het gezin van Bernd dat deze collega ook wel deze weg wil proberen voor zijn kwakkelende gezin. Ook al is het niet zijn ding.